Wandeling langs beelden

Geheime Tuinenwandeling langs beelden

Gepubliceerd: 3 dec 2014 11:47 Laatste update:  3 dec 2014 11:50 Nieuws

Wie zaterdag zin heeft in een stevige wandeling – pepernoten, taai-taai en marsepein vragen om wat extra beweging – kan zaterdag weer gratis aansluiten bij de Geheime Tuinenwandeling door Sittard.

Onder begeleiding van een gids voert de themawandeling ditmaal langs diverse beelden in het centrum van Sittard. Het oorlogsmonument op de Markt van Charles Tangelder, beelden met een religieuze betekenis, Sittardse stadsfiguren en standbeelden die getuigen van eeuwenoude tradities staan langs de wandelroute. Vervolgens wordt een aantal beelden in het monumentale stadspark bekeken.
Onbekende, geheime verhalen komen uit steen, brons en marmer tevoorschijn, waardoor we met andere ogen naar de standbeelden gaan kijken. Tevens wordt een beeld geschetst van de ontwikkeling van de beeldhouwkunst in Nederland.
Zowel de themawandeling als de reguliere wandeling door een aantal tuinen in de binnenstad starten om 11:30 uur. Buiten de paden van het Stadspark is het wat drassig, dus denk aan goede wandelschoenen.