Contact

De werkgroep ‘Geheime Tuinen’ van de Vereniging Sittards Verleden doet onderzoek naar tuinen en andere groenstructuren. Dit onderzoek behelst naast de geschiedenis van het groen zelf, ook de verhalen rondom het groen, zoals verhalen van mensen die een relatie hebben (gehad) met het groen.

Aan de hand daarvan wordt het verhaal van de stad vertelt middels rondleidingen, in gedrukte en digitale vorm en gevisualiseerd in o.a. objecten.

Voorzitter en contactpersoon is Peer Boselie, contact:
info@geheimetuinenvansittard.nl

cfy6y31d6eh2ns2vetm5qewzaDe Geheime Tuinen van Sittard, onverwachte groene oases en hun verhaal

Bij de vestiging van Visit Zuid Limburg en de boekhandel in Sittard is voor het luttele bedrag van € 3,— “De Geheime Tuinen van Sittard, onverwachte groene oases en hun verhaal” te koop. Dit zeer handzame en fraai geïllustreerde boekje, geschreven door meerdere leden van de werkgroep, is bedoeld voor mensen die op eigen gelegenheid en op het moment dat hen het beste uitkomt de “Geheime Tuinen van Sittard” willen bezoeken. Maar het is ook heel geschikt om thuis (na) te lezen over de geschiedenis of de verhalen die bij de tuinen horen. En . . . je kunt het aan familie, vrienden en kennissen geven om laten zien, hoeveel moois Sittard eigenlijk te bieden heeft! Inmiddels is de tweede druk verschenen!

kinderen.1Geheime verhalen voor kinderen (en volwassenen)

Er is ook een bundel ‘Geheime Verhalen voor kinderen’ beschikbaar, geschreven en geïllustreerd door Conny Bijdevier, lid van de werkgroep. Kosten € 5,— en eveneens verkrijgbaar bij Visit Zuid Limburg en boekhandel.