Artamuse op festival 2019

Tijdens het 7de Geheime Tuinenfestival op zondagmiddag 23 juni zullen drie ensembles van Muziekschool Artamuse ieder 2 keer in verschillende tuinen optreden.
Artamuse geeft muziek- en danstalent volop ruimte. In de Westelijke Mijnstreek zijn zij dé plek om je passie voor muziek en dans te leven en je culturele carrière te starten, verfijnen en verdiepen.
Culturele ontwikkeling geven zij volop aandacht. Voor scholen zijn zij, als inspirerende aanbieder en organisator voor cultuureducatie-aanbod met kwaliteit, marktleider. Lokale tradities geven ze volop toekomst. https://www.artamuse.nl/

The Celtic Strings is een jonge groep enthousiaste meiden die vioolles krijgen van Reinder Eggen – viooldocent en ensemblecoach Artamuse
De basis van hun repertoire is Iers Keltische muziek. Vanuit hier maken zij uitstapjes naar filmmuziek, popmuziek en klassieke muziek.
Sinds kort treden zij in de voetsporen van hun grote idool Lindsey Stirling; zij danst tijdens het vioolspelen! Dus…. dit kunnen wij tijdens het Festival dus  ook bij enkele nummers verwachten!
Naar aanleiding van deze trend heten zij tegenwoordig de Stirling Strings!! Zij treden veelvuldig op en zetten zich in voor goede doelen zoals kankeronderzoek Limburg.


Het Artasaxduo is speciaal voor het 7e Geheime Tuinen Festival gevormd en bestaat uit Emma Stijnen en Ton Verhiel (resp. student en docent saxofoon).Het programma omvat:
Carl Stamitz Fugato
Richard Rodney Bennett Conversations
Joseph Bodin de Boismortier – Petite Sonate no. 1, op. 13
Ton Verhiel – Three Movements
Syd Cooper – 3 Swing Duetten.

Het Gitaarensemble en het Fluitkwartet brengen onder leiding van  Berthe van den Boomenmuziek ten gehore tijdens het Festival.

Berthe is al 31 jaar verbonden aan muziekschoolArtamuse Sittard-Geleen waar zij dwarsfluit en gitaarles geeft.

Zij gaat met een aantal leerlingen muziek ten gehore brengen:

met een zestal gitaarleerlingen:

1. Bossa Nova – Dieter Kreidler

2. Here there and everywhere  | Let it be | Imagine – The Beatles

met 3 fluitleerlingen:

3. Diverse stukken, bewerkingen van liederen van George Gershwin.